Adrian Mugioiu: Prin Legea Neaţă, peste 100.000 de vâlceni vor avea de câştigat

Liderul sindicatului Sodistul, Adrian Mugioiu, spune că Eugen Neaţă este un deputat exemplu, model de politician pentru vâlceni, „om care a reuşit în 3 luni să promoveze o lege utilă pentru toată populaţia din  Râmnicu Vâlcea şi zona periurbană”

„Votul de azi din parlament repară o nedreptate a istoriei. În anii 70 când Râmnicu Vâlcea a fost industrializat, foarte bine de altfel, pentru că zeci de mii de oameni şi-au găsit un loc de muncă, nu s-a pus din păcate preţ pe altceva. Pe sănătatea noastră. În acea dinamică a investiţiilor, calitatea aerului respirat din aria periurbană a Râmnicului, nu a contat pentru autorităţi. Fapt care a dus de-a lungul timpului la sute de mii de îmbolănăviri, din păcate la decese, la oameni care nu s-au putut bucura de o pensie îndelungată. Prin Legea Neaţă s-a făcut un gest reparatoriu şi peste 100.000 de oameni vor beneficia de această lege începând de azi. Îi mulţumim domnului deputat Eugen Neaţă şi sincer, îl considerăm cu adevărat un politician model pentru vâlceni”, spune Mugioiu.

Iată ce spune parlamentarul vâlcean, după votul în cazul legii pe care el a promovat-o.

Sunt nascut in Ramnicu Valcea, aproape de platforma chimica unde din anii ’70 functioneaza Oltchim SA, Uzinele Sodice si CET Govora.
Am vazut adesea nori cand afara era soare, am respirat clorul ce mai tot timpul scapa din instalatiile vechi si depasite ale Oltchim. Cand acesta lipsea, respiram pulberile toxice de la CET sau amoniacul de la USG.
Am mancat peste cu miros de lindan si am baut apa cu gust de clor.
Am vazut cum parintii, prietenii si vecinii mei imbatraneau prematur, cum spitalele se aglomerau de oameni ce prea devreme se imbolnaveau.
A fost o perioada grea, de incercare, de risc, de rezistenta!
Cand instalatiile au fost modernizate, poluarea evidenta a ramas una remanenta! Ne insoteste si azi si maine, probabil multe generatii.
Astazi, prin votul nostru am adus o reparatie tarzie, dar utila si de mare ajutor pentru generatia „Clor, lindan, amoniac” si in numele acestor generatii, va multumesc pentru votul dat!

Sunt bucuros pentru aceasta reusita si vreau sa ii anunt pe locuitorii judetului Valcea si pe cei care nu au avut incredere, ca amendamentul ce l-am depus…astazi, a trecut in Camera Deputatilor si a devenit Lege.

Astfel, toate persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta ( Ramnicu Valcea) beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani fara penalizarea prevazuta la alin.4 din lege.

Le multumesc inca o data celor care m-au sustinut si mi-au fost alaturi in demersurile facute pentru a demonstra ca valcenii traiesc intr-un mediu poluant si este nevoie sa ii ajutam!

Va asigur ca si in viitor, tot ce voi face, va fi pentru oameni si in interesul acestora!

 

2 comments

  • Dragusin Gheorghe

    doresc sa stiu, daca si actualii pensionari anticipati beneficiaza de aceasta lege

  • Dan Marginean

    Fotografia publicata mi we Pare ireala.
    Cind am lucrat la Combinat ca Ingineer my am vazut asa ceva.
    Felicitari pentru reusita si celor ce au lucrat atitia ani. A fost primul menu Job dupa absolvire….plus radacini materne….la Govora..Vilcea, Olanesti/ Cheia etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *