O haită de lupi a atacat în satul Pietreni (Costeşti), ucigând 12 oi într-o singură noapte

O haită de lupi a reuşit să terorizeze satul Pietreni din comuna Costeşti, punând pe jar autorităţile locale, mai ales că lupii au ajuns să atace gospodăriile caselor periferice, aflate chiar la poalele muntelui.

Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, au reuşit să atace o strungă de oi, unde au omorât 12 animale. Dimineaţa, ciobanul nu a găsit decât capetele mioarelor, iar câinii, dispăruţi.

Au fost alertate autorităţile ITRSV, Direcţia Agricolă, AJVPS, DSV, mai ales pentru că, în satul respectiv, trăiesc foarte mulţi bătrâni, dar şi copii. Mai mult, zona se află pe un traseu turistic care duce spre Cheile Costeştiului, vara fiind căutat de turişti.

„Situaţia este destul de gravă, lupii au pătruns în sat, nu mai sunt atacuri doar sus, pe plai, la stâne, ci chiar aici, în zona locuită. Numărul animalelor ucise arată că vorbim de o haită destul de mare şi să vedem ce măsuri se pot lua în acest caz”, spune primarul Toma Peştereanu.

Din păcate, proprietarul turmei de oi nu a putut fi despăgubit, oile nefiind crotaliate, iar cei de la Direcţia Agricolă nu pot să aplice legea în acest caz.

În ultimii ani s-au mai înregistrat astfel de atacuri, dar toate s-au petrecut vara, în munţi, la stâne, acesta fiind primul caz în care haitele de lupi au pătruns în satele de la poalele munţilor.

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *