Cel de-al doilea drum turistic al Vâlcii, DN 7A, a intrat în reabilitare pe tronsonul Obârşia Lotrului – Petroşani

în această lună au început lucrările de consolidare, amenajare şi reabilitare a Drumului Naţional 7A, pe tronsonul Obârşia Lotrului – Petroşani. Termenul de finalizare este octombrie 2017.

De precizat că, de ani de zile, aici s-au făcut doar lucrări de peticire, mai ales pe partea care aparține de județul Hunedoara şi asta în ciudă promisiunilor. DN 7A a fost minge de ping – pong între Regională de Drumuri și Poduri Craiova și cea din Timișoara. La începutul verii lui 2011, drumul a trecut de la Regionala de Drumuri și Poduri Craiova, la Regionala Timișoara. În toamna aceluiaşi an a  ajuns înapoi la cei de la Craiova, tocmai pentru a putea fi implementat un proiect complex, după cum au explicat oficialii.

Pe DN 7A Petroşani – Voineasa se va lucra în cinci puncte.

Drumul este considerat unul spectaculos, trecând prin cheile Jieţului, Groapa Seacă, facilitând accesul turiştilor dinspre Hunedoara spre Transalpina.

Aşadar pentru cei doresc să circule în această vară pe DN7A de la limita judeţului Vâlcea spre Petroşani să aibă în vedere faptul că drumul se află în reparaţii capitale.

După finalizarea acestuia se speră la un număr sporit de turişti, atât pe timp de iarnă, spre domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, cât mai ales vara, pentru cei care doresc să ajungă pe Valea Oltului sau Transalpina, în timp rapid.

De altfel DN 7A, reprezintă cea mai scurtă legătură între Valea Oltului şi Valea Jiului şi scurtează distanţa între Râmnicu Vâlcea şi Petroşani, Deva, Hunedoara sau spre Mănăstirea Prislop.

Este după Transalpina, al doilea drum turistic montan care traversează judeţul Vâlcea.

Liviu POPESCU

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *