Răzvan Cuc: Loturile I şi V din autostrada Sibiu – Piteşti vor fi gata în 2 ani

Proiectele de infrastructură ce vor fi lansate anul acesta în licitații în domeniul transporturilor cumulează în jur de cinci miliarde de euro din fonduri europene, a declarat, miercuri seara, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, anunță Agerpres.

„Toate proiectele pe care vi le-am enunțat: ringul zero al Bucureștiului, Sibiu-Craiova, Pitești — Sibiu, Podul de la Brăila sunt proiecte care cumulează în jur de 5 miliarde de euro. Sunt proiecte noi, erau proiecte mature care puteau fi făcute și de alții și probabil acum ar fi fost la stadiu de execuție. Toată lumea vorbește de proiectele fazate care vin din urmă, dar avem foarte multe proiecte mature, proiecte care pot fi lansate, proiecte de anvergură, care ajută la dezvoltarea și creșterea economică a României și implicit a absorbției de fonduri europene”, a spus ministrul, la TVR1.

„Un alt proiect asumat prin programul de guvernare este, bineînțeles, Coridorul 4, închiderea Coridorului 4 Constanța — Nădlac, este lotul de autostradă Sibiu — Pitești. Acest proiect l-am găsit suspendat când am venit în minister și aici mă refer la elaborarea studiului de fezabilitate pentru cele cinci secțiuni. A fost suspendat contractul pentru elaborarea SF. Ne-am întâlnit cu firma care prestează serviciile de elaborarea a studiului de fezabilitate, am deblocat contractul, ni s-a livrat în data de 15 martie, după cum am fixat și termenul cu cei de la firma respectivă, studiul de fezabilitate pentru loturile 1 și 5, astfel încât, până la sfârșitul lunii iunie, vom urca pe SEAP proiectarea și execuția pentru cele două secțiuni: secțiunea 1 și secțiunea 5. Termenul de finalizare este undeva la 24 de luni”, a precizat ministrul.

Dintre proiectele fazate, Răzvan Cuc a făcut referire la loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj — Deva de pe Coridorul 4, la loturile 3 și 4 de pe autostrada Sebeș—Turda și cei trei kilometri de autostradă de la intrarea în București de pe Autostrada A3, care vor fi dați în folosință până la sfârșitul acestui an.

„La sfârșitul anului vom avea 90 de km funcționali. În luna septembrie — octombrie probabil vom avea cei 3 km de la intrarea în București de pe A3 și, ulterior, la finalul lunii octombrie — noiembrie vom avea și loturile 3 și 4 Sebeș-Turda și 3 și 4 Lugoj — Deva. Deja am inaugurat 15 km de autostradă”, a precizat Cuc, adăugând că acestea sunt proiecte fazate, care vin din exercițiul 2007 — 2013, din Programul Operațional Sectorial Transporturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *