Grindeanu: Documentaţia privind podul Brăila – Tulcea va fi scoasă la licitaţie în următoarele 24 de ore

„În următoarele 24 de ore o să se încarce pe SEAP documentația privind podul Brăila-Tulcea, cu (…) adiacență și la Galați. E o investiție de 1,4 miliarde de lei, fără TVA, proiectare plus execuție. E un lucru extrem de important, vorbim de aproximativ 500 de milioane de euro. E o investiție pe care nu doar cei din Brăila, Galați sau Tulcea o așteaptă”, a declarat Grindeanu la începutul ședinței de Guvern.

Șeful Executivului a precizat că își dorește ca lucrurile să meargă „cât se poate de rapid, legal, transparent”.

„Vorbim de fonduri europene, de ITI (Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării, n.r.) și vorbim de o investiție de care se vorbește de foarte mult timp. Iată că se fac pași concreți din acest punct de vedere”, a afirmat Grindeanu.

Totodată, premierul a felicitat Ministerul Transporturilor și Agenția Națională pentru Achiziții Publice, care „de data asta au avut un ritm potrivit”.

Pe 21 aprilie, premierul Grindeanu afirma că problema numărul 1 la Brăila este legată de podul peste Dunăre, de la Brăila spre Tulcea. Aflat într-o vizită la Brăila, șeful Guvernului a criticat la momentul respectiv sistemul de achiziții publice, precizând că este „extrem de greoi”.

„Este o dezorganizare totală. Este inadmisibil ca un întreg sistem, o întreagă administrație — fie că vorbim de administrație locală, fie că vorbim de administrație centrală — să meargă într-un mecanism extrem de greoi, cum este cel legat de achizițiile publice din acest moment și lucrurile acestea (…) o să le rezolvăm urgent”, a mai spus atunci Grindeanu.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *