Primarul din Deva condamnat la 6 ani inchisoare pentru conducerea sub influenţa alcoolului a fost încarcerat

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost escortat de polițiști și încarcerat în Penitenciarul din Bârcea Mare, în urma punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, a informat luni Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Polițiștii au anunțat, luni după-amiază, că primarul Muntean s-a prezentat singur la sediul IPJ Hunedoara, după condamnarea sa la șase ani de închisoare de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

‘În data de 24.04.2017, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul București, pe numele unui bărbat de 53 de ani, din municipiul Deva, condamnat la 6 ani de închisoare de către Înalta Curte de Casație și Justiție București’, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara remis AGERPRES.

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.

Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins apelul declarat de Mircia Muntean și a menținut sentința dată de instanța de fond în iunie 2016.

Inițial, Mircia Muntean a fost condamnat în 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Ulterior, în iunie 2016, el a primit, într-un alt dosar, tot la ÎCCJ, doi ani de închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Cele două pedepse au fost contopite, iar Mircia Muntean va executa 6 ani închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *