A început construcţia staţiunii Ursu-Ursuleţul la 1600 metri altitudine

Primele 2 autorizaţii de construcţie pentru case de vacanţă au fost eliberate de Primăria Vaideeni pentru noua staţiune Ursu-Ursuleţul, de la cota 1600.

„Anul acesta începe efectiv construcţia staţiunii Ursu-Ursuleţul. Este primul pas pentru ca Vaideeniul să devină staţiune turistică de interes naţional şi astfel Depresiunea Horezu să devină o destinaţie de excelenţă pentru turişti. Au fost eliberate primele 2 autorizaţii, lucrurile vor continua şi până la definitivarea concesionării loturilor”, spune Daniel Băluţă, primarul din Vaideeni.

Edilul spune că aşteaptă acum aprobările pentru proiectele care prevăd realizarea infrastructurii în zona Ursu-Ursuleţul: infrastructura stradală, apa, canalizarea şi iluminatul.

Ursu–Ursuleţul este al doilea punct turistic aflat la altitudinea de peste 1.500 de metri din judeţul Vâlcea, o staţiune care acoperă platoul de la 1.500 de metri până sus, la Vârful Ursu (2127 metri). 500 de loturi a câte 1000 de metri pătraţi aşteaptă, pe golul alpin, să primească investitori în turism. Primăria Vaideeni a finalizat PUZ-ul şi a pornit lucrarea.

Loturile sunt scoase la licitaţie, proiectul a trei pârtii de schi, din care una chiar pe vârful Ursu, se spune că va aduce Austria mai aproape de noi. Şi proiectul nu se opreşte aici. Staţiunea Ursu–Ursuleţul, Vârful Romani şi  Obârşia Lotrului se vor completa, pentru a realiza cel mai mare conglomerat urban de iarnă, o punte până sus, spre Transalpina.

În următorii zece ani, platoul cerului de deasupra muntelui va aduce Vâlcii, dar şi României, una din destinaţiile de excelenţă de turism.

„Nu vom avea rivalitate. Ceea ce este aici sus, pe golul alpin, nu se regăseşte în altă parte a României. Ursu–Ursuleţul va fi povestea României, va fi nucleul unui alt tip de turism montan. Sunt convins că, la finalul acestei investiții, va exista un drum invers al turiştilor, dinspre Europa spre România. Eu am spus de mai multe ori, Carpaţii nu au fost deloc exploataţi la potenţialul lor turistic. Or fi ei, Alpii, mai mari,  dar Carpaţii au poveste”, spune Daniel Băluţă, primarul din Vaideeni.

Pentru cei care nu ştiu, Vaideeniul este localitatea care a scăpat în Vâlcea pe după gardul Ardealului. A fost locul care, în marea migraţie a secolelor XVII şi XVIII, a adunat românii din imperiu. De aceea, probabil, această nouă punte a românilor de aici cu  românii de dincolo.

Şi ce poate fi mai frumos decât o nouă staţiune montană la Vâlcea, la peste 1.500 de metri!

AP

 

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *