Aleca (primar Bălceşti): Populaţia nu doreşte un Centru pentru Persoane cu Dizabilităţi în centrul oraşului

Primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca, spune că nu este în dezacord cu poziţia preşedintelui CJ Vâlcea de înfiinţare a unui Centru de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoanele cu Dizabilităţi, numai că nu în centrul oraşului.

„Am preluat mai multe proiecte care vizează modernizarea centrului acestui oraş, aici unde sunt majoritatea instituţiilor publice, unde se află liceul, un parc elegant. Dorim ca Bălceştiul să aibă un centru care să amintească de parfumul de altă dată al acestui târg comercial aflat la intersecţii de drumuri”, spune primarul Aleca.

În acest sens, primarul din Bălceşti afirmă că are mai multe proiecte pentru zona centrală, incluzând un Muzeu al Ustensilelor de Scris, un posibil cinema, dacă investitorii doresc, şi o clinică sau un centru medical.

„Trebuie să gândim spre viitor, să oferim ceva frumos în zona centrală. Ne-am consultat cu populaţia. Nu doreşte nimeni un centru social pentru persoane cu dizabilităţi în zona centrală. Nu este nazism, cum ni s-a spus, este doar o delimitare a lucrurilor. Un centru pentru persoane suferinde normal că se poate realiza într-o zonă cu un parc, izolată, nu în agitaţie, şi chiar avem o şcoală închisă, cu mult spaţiu verde. Locurile de muncă se păstrează etc. În locul Spitalului Otetelişu, transformat abuziv în Cămin de Bătrâni, normal că trebuie un centru medical. Şi avem deja trei investitori, unul chiar din Bucureşti, care doreşte să realizeze o policlinică modernă aici”, a adăugat primarul din Bălceşti.

Acesta spune că va repune pe tapet problema desfiinţării actualului Cămin de Bătrâni şi, dacă CJ doreşte un Centru pentru persoane cu dizabilităţi, fără probleme, va pune la dispoziţie clădiri în alte locuri, dar nu în centru.

În şedinţa de marţi, propunerea executivului din Bălceşti privind desfiinţarea Căminului de Bătrâni a picat, consilierii PSD refuzând această soluţie, ei propunând transformarea acestuia într-un Centru de Asistenţă şi Îngrijire pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *