Zăpadă pe Cozia, la Vârful Romani, Obârşia Lotrului; Transalpina rămâne închisă pe sector Rânca – Sebeş

Toată zona montană a judeţului Vâlcea este sub zăpadă, prognozele meteo spun că iarna va mai continua pentru următorul interval la peste 1000 de metri, după cum declară şeful Serviciului Judeţean Salvamont Vâlcea, Mircea Lera.

„Este zăpadă pe Cozia, în Buila, este zăpada desupra Costeştiului, Bărbăteştiului, Vaideeni, de la Pahomie în sus. Se circulă în condiții de iarnă sus la Vârful Romani și de la Curmătura Vidruței, pe DN 7A, spre Obârșia Lotrului. Transalpina rămâne închisă atât pe segmentul Rânca – Obârşia Lotrului dar şi pe tronsonul Obârşia Lotrului – Sebeş, deci este recomandat ca nimeni să nu se aventureze pe aceste sectoare de drum”.

Zăpada este şi în Ţara Loviştei, la peste 800 de metri altitudine.

Zăpada este de cca 20 cm la Obârşia Lotrului şi se anunţă noi căderi de zăpadă pentru acest final de săptămână, astfel accesul pe drumurile montane cu maşina se va face obligatoriu cu accesoriile de iarnă.

Turiştilor li se recomandă să nu se aventureze în aceste zile în zona de creastă, temperaturile în timpul zilei dar mai ales în timpul nopţii coborând mult sub 0 grade.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *