PSD Vâlcea, campanie de strângere de fonduri pentru copiii diagnosticaţi cu Sindromul Down

Sindromul Down, această anomalie genetică loveşte necrutăţor în inocenţa copiilor, un sindrom cu cauze necunoscute, ne pune la încercarea umanitatea, ne face Iovi, ne face să înţelegem şi să preţuim mai mult viaţa, ne forţează limitele egoismului şi ne pune să alegem între geografia altruismului sau nepăsare.

Este marea provocare poate a umanităţii, alături de multe altele, care ne determină să avem o altă abordare, de simţire, de trăire, de compasiune, de dumnezeire…

Orice copil nou născut are nevoie de dragoste, de îngrijire, de atenţie iar copiii cu sindrom Down nu se abat de la aceste reguli de iubire. Trebuie ţinut cont că sindromul Down asociază uneori atât probleme medicale (cardiace, la nivelul rinichilor, ochilor, aparatului auditiv, tractului digestiv etc), cât şi întârziere psihomotorie uşoară sau medie.

Dacă la începutul secolului XX speranţa de viaţă era de 9-10 ani pentru copii diagnosticaţi cu Down, astăzi, datorită noilor rezultate în cercetare şi a noilor abordări medicale vizavi de malformaţiile şi complicaţiile de sănătate asociate, media de vârstă pentru adultul cu Down este de 60 de ani. În funcţie de mai mulţi factori, persoanele afectate de sindrom Down duc o viaţă socială aproape normală, pot lucra şi își pot forma propriile familii.

La nivelul României peste 30.000 de copii sunt diagnosticaţi cu sindromul Down.

„Acum nu vorbim de politică, vorbim de oameni, vorbim de afecţiuni, vorbim de umanitate. Suntem în Săptămâna Patimilor, una în care trebuie să lăsăm definitiv activismul, discursul, polemica doar pe formă şi să ne gândim că lângă noi sunt oameni care cu adevărat au probleme, multe din păcate fără o rezolvare uşoară. Sunt boli, în faţa cărora ne dovedim neputincioşi dar dacă facem apel la omul din noi, la ce este mai curat, mai demn, putem face cu adevărat o terapie socială, mai mult ca sigur cu rezultate în viitor”, a declarat Constantin Rădulescu, prezent marţi seara, la Teatrul Anton Pann, la un eveniment organizat ca sprijin pentru Asociaţia Copiilor cu Sindrom Down.

Rădulescu spune că este prima astfel de acţiune a PSD Vâlcea din Săptămâna Patimilor şi că acestea vor continua până vineri, urmând ca toate fondurile să fie alocate Asociaţiei Copiilor cu Sindrom Down.

Adina Dobrete spune că acţiunea a fost o reuşită şi nu se aştepta la o astfel de mobilizare.

„A fost ideea domnului preşedinte Rădulescu şi a fost pusă în aplicare de echipa sa, femeile social-democrate, tinerii din PSD, seniorii, am făcut o echipă bună în această acţiune. Da, aici nu vorbim de politică, ci vorbim mai degrabă de polisul pe modelul elen, de o solidaritate la nivel de principiu, de frumos, de respect şi de ajutor pentru semenii noştri. Le mulţumesc celor care au fost prezenţi aici, în acestă sfântă zi din  Săptămâna Patimilor”, a spus preşedinta femeilor social democrate din Râmnicu Vâlcea

Organizaţia Judeţeană Vâlcea a PSD şi Femeile Social Democrate din municipiul Râmnicu Vâlcea a organizat în cea de-a doua zi din Săptămâna Mare un eveniment social în urma căruia s-au strâns fonduri pentru Asociaţia Copiilor cu Sindrom Dawn.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *