Cine refuză să participe la bursa locurilor de muncă, pierde ajutorul social

aşa spune un primar din Vaslui, pe care îl felicităm şi noi.

Primarul Mihai Moraru din județul Vaslui le-a declarat război localnicilor care, deși primesc ajutor social și sunt apți de muncă, nu vor să muncească. Astfel, edilul i-a informat că dacă nu se prezintă pentru a li se oferi un loc de muncă nu vor mai primi ajutoare sociale. 

Comuna Ștefan cel Mare din județul Vaslui are 150 de familii care primesc ajutor social. Primarul Mihai Moraru este de părere că printre aceste familii se găsesc și oameni apți de muncă, ce și-ar putea găsi ușor un serviciu, mai ales că această comună este situată în apropierea orașului Vaslui. Astfel, edilul vrea să îi condiționeze pe aceia ce primesc ajutor social să și încerce să câștige un venit muncit, și nu unul primit din mila statului.

În acest sens, Mihai Moraru i-a informat pe localnicii aflați în evident AJOFM Vaslui că trebuie să se prezinte obligatoriu la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. În cazul în care nu se vor prezenta, se va considera că refuză un loc de muncă și nu vor mai primi ajutor sociale.

„Vineri, 07 aprilie 2017, ora 09:00, toţi beneficiarii de ajutor social apţi de muncă, aflaţi în evidenţa AJOFM Vaslui, se vor prezenta obligatoriu la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Neprezentarea la această actiune se consideră refuzul locului de muncă şi se va proceda la încetarea dosarului de ajutor social”, se arată în comunicarea pe care primarul Mihai Moraru a afişat-o la primărie, potrivit Adevărul.

Primarul Mihai Moraru se înscrie într-o listă a edililor care au declarat  război„leneșilor”. În ianuarie, primarul Săbărel Roșu din județul Neamț i-a condiționat pe cei care primesc ajutor social să deszăpezească locuințele bătrânilor și să le aducă acestora provizii, altfel li se vor tăia ajutoarele sociale.

Comuna Petriș este condusă de Irina Onescu, fostă producătoare a unei emisiuni la MTV, care după preluarea mandatului a început o adevărată campanie menită să îi determine pe localnici să se implice mai mult în comunitate. Irina i-a criticat constat pe cei care au votat-o pentru că nu respectă curățenia. „Puneţi mâna şi munciţi, nu mai aşteptaţi să vă pice în gură! Ajutaţi-l şi pe vecinul care poate nu se descurcă singur, ori nu are uneltele necesare”, a spus „primărița MTV”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *