Cronica prostioarelor din Republica Latină Vâlcea (26 martie – 2 aprilie)

 • Victor Stănculescu se aruncă în cursa pentru conducerea PNL Râmnicu Vâlcea. Este primul experiment fizic de a prelua un vid sau de a dezgropa morţii. Drept urmare, PNL Râmnicu Vâlcea ar putea primi numele de PNL Lazăr…
 • Giosan este şi el candidat pentru acelaşi post. Numai că, din câte ştim, Biblioteca nu poate ţine loc de Prefectură sau Primărie. Mă-ndoiesc că Sofocle ar fi putut fi un bun împărat. Plus că, după Paşte, Giosan va trebui să-şi oprească măcar 2 din alea… roşii.
 • La PSD, Lucian anunţă că refuză această funcţie, cea de preşedinte la municipiu, Oteşanca respiră uşurată, Popa face încălzire pe tuşă, Bogdan Matei se uită în DEX la ce înseamnă preşedinte de partid, Cocoș este nominalizat ca lider, numai că, a doua zi, s-ar putea ca toţi membrii să se salute cu ” ‘Neaţa! Să trăiţi!”
 • Buican, zis Buicky, Muican şi alte alinturi din partea presei PSD, se dă lovit în aripă şi spune că nu ar mai vrea să preia un mandat sub conducerea lui Orban. Şi mie mi-a spus, într-o seară, o tipă că e fată mare, iar dimineaţa m-a prins bărbat-su la ea în dulap.
 • Un primar PNL-ALDE-PSD-PNL mai nou, probabil, se gudura din nou pe lângă Buican în ziua de vineri, după ce apărase cu pieptul dezvelit OUG 13, luna trecută. Dar cred că are dezlegare ca, lunar, să aibă câte o adeziune. Aşa că, luna viitoare, Răduleşti, păzea!
 • Între penelişti şi pesedişti s-au petrecut urări de DNA în prezilele bugetului. Antica problemă cu banii oferiţi clientelar. Toţi s-au bazat pe Păsat că va şti să vorbească. Singurul în măsură să ştie cum e cu treaba asta. Pe principiul „cel mai bun investigator al unei fraude nu poate fi decât Capone”.
 • Tânărul senator PSD, unul Bogdan Matei, apare într-o înregistrare TV că va analiza dacă e oportun să voteze Codul lui Hammurabi sau Legile lui Murphy. Singurul lucru bun aici este că încă nu se ştie că e din Vâlcea, că, în rest, le aveam pe toate.
 • Vineri dimineaţa l-am văzut pe Roibu la Avenue, în centru. Mai să nu-l recunosc cu barbă, cu geacă pe el, nu mai avea nimic din aura de mare manager de stat, staroste de judeţ, Mohamedul Oltchimului nostru. Ce chestie! Imediat m-am gândit să o caut, pentru un interviu, pe Venerica. Tot la fel de nimeni o fi ajuns?
 • Că tot veni vorba de Avenue, e o cârciumă în centru, cu un mare talent. Chelnerii vin după 10 minute dacă sunt 3 mese pline, 15 minute dacă sunt 4 mese, 20 de minute dacă sunt 5. Probabil că, atunci când e terasa rezervată toată, şi comenzile sunt rezervate cu 2 zile înainte…
 •  La şedinţa de vineri de CJ, Rădulescu a venit cu toată artileria PSD – parlamentari, niscai primari, un grup de presiune, chiar în spatele consilierilor PNL. Imaginea plutonului de execuţie sau aia din filme, când ăla e cu pistolul la tâmplă şi, dacă mişti… Oricum, tare faza, parcă vedeam grupul Antonescu în filmul ăla alb-negru, la execuţie… S-ar supăra cineva dacă un glonţ rătăcit ajungea şi la 1, 2, 3 pesedişti? Fac pariu că nici C. Rădulescu.
 • CNADNR a descins pe DN 7D cu excavatoare, buldozere şi compactoare. Vor reabilita tronsonul din Vâlcea, care e praf şi pământ sau pe cel din Argeş, care nu mai există?
 • O delegaţie a Primăriei Râmnicu Vâlcea a plecat pe urmele Shogunului, în frunte, evident, cu Shogunul, nu? Nu este o delegaţie sponsorizată de Humanitas şi facem pariu că Mircia nu a luat cu el nicio carte de-a lui Liiceanu. Era să spunem că a luat „Memoriile unei gheişe”, editată de Romeo Rădulescu… Că tot veni vorba de Mircia, la realizări, se spune că face într-un an(i) cât alţii în doi… Cârcoteli.
 • Câţi? Mai sunt cinci. Cinci ce? Unde? Cum adică? Unde cinci?A, la tribunal? Câţi? Cinci. Pentru? Nu, împotrivă! Nu pentru ce? Împotrivă, am zis! Bun, atunci împotriva a ce? A, nu ştiu! Întreabă-i! Pe cine? Pe cei cinci! A, nici ei nu mai ştiu…

ConstaDIN MavrocurDATU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *