Municipiul Râmnicu Vâlcea va avea metrou, se arată în studiile Ministerului Transporturilor

Municipiul Râmnicu Vâlcea va beneficia de metrou. Dar asta cel mai devreme în anul 2032. Cel puţin aşa arată studiile de prefezabilitate realizate de Ministerul Transporturilor, Compania Naţională CFR, vizând circulaţia feroviară în mai multe oraşe din România.

Ministerul Transporturilor a depus un draft de documente la Bruxelles, privind finanţarea în primă fază a mai multor proiecte care vizează „îngroparea în subteran a mai multor căi ferate” în oraşele care s-au extins şi aceasta îngreunează circulaţia. Printre oraşele menţionate se numără Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea.

Aplicaţia acestor proiecte este înscrisă în planul Juncker, plan de proiecte şi investiţii cu valoare mare, în infrastructură, pentru care, au fost alocate 315 miliarde.

Oficiali din Ministerul Transporturilor au declarat că în cadrul acestor proiecte se urmăreşte în primul rând îngroparea în subteran a căii ferate şi, totodată, realizarea unei linii de tren urban care să asigure circulaţia între diferite puncte ale municipiillor.

În cazul Timişoarei va fi un tren urban care să lege pe o distanţă de 10 km, Gara de Nord de Aeroportul Internaţional Timișoara, în timp ce la Râmnicu Vâlcea, acest tren suburban ar face legătura între zona Nord şi Râureni, pe o distanţă de 8,62 km

În cazul celor 7 orase din România unde s-a cerut studiul de prefezabilitate, pe actualele terasamente de cale ferată, urmează a se contrui bulevarde care să fluidizeze traficul auto la suprafaţă.

Studiile prefezabilitate ar urma să fie finanţate după anul 2020, urmând ca din 2027 să fie avizate şi să înceapă construcţia, cel mai devreme Râmnicu Vâlcea ar avea această linie de metrou în 2032.

Valoarea finală a proiectului, la Râmnicu Vâlcea, s-ar ridica la 1,8 – 3 miliarde de euro şi ar avea 3 staţii: Nord – Ostroveni – Râureni. Se are în vede în cazul Râmnicului că, la acea oră, calea ferată prinicipală va funcţiona pe relaţia Bujoreni – Vâlcea Est (Goranu) – Vâlcele – Piteşti.

Oficialii Primăriei s-au declarat ezitanţi cu privire la acest proiect dar au spus că este foarte utilă, mai ales că în 2030, traficul auto din Râmnic va fi de 10 ori mai mare decât în prezent şi se impune o astfel de intervenţie.

scris 1 aprilie, 2017, AP

3 comments

  • Andrei Raducu

    Cine dracu scrie articolele astea ? Va dati seama ca sunt oameni de rand din Ramnic care vor citi si vor crede bazaconiile voastre, noi n.avem acces la transport feroviar electrificat daramite sa faca metrou , iar 2032 sau cat scrie acolo ar fi cam peste 15 ani in 15 ani n o sa fie nici autostrazi noi foarte multe . Isi merită banii cei care lucreaza la acest site 😂😂

  • marin

    Sigur ca da e posibil in Rm Valce un metrou ca doar e 1 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *