Radu Pungeşteanu s-a baricadat la Prefectura Vâlcea, cu ficus şi cârpenenii din dotare

O veste care a scurmat pământul mai rău decât fractalii de la Pungeşti, vine să mişte gazele aşa, pe Şest de la Vâlcea, adică, omul cu ranga, ‘ntelectualul de provincie, cel care a fost fugărit de urmaşii Vrâncioaiei şi de răzeşii moldavi, şi-a găsit loc de pripas şi de popas, la prefectura de giudeţu nost.

Cine? Renga, pe numele lui mic Radu Voievod de ALDE, de PC, de ApR, de orice, de PNL chiar, a fost numit colosal de neinspirat de Cioloşul din Rhodosu Sălajean, încât liberalilor vâlceni le-a rămas ghersul poetic în gură, mirându-se de cât de aldist s-a comportat premierul tehnocrat.

Revenim la Renga cel frumos, din neamul Drăculeştilor (după cum l-au botezat cei de la Pungeşti) a fost pe vremuri misionar PLR, umblând cu Bibilia Tăricenilor pe la parohiile administraţiilor liberale din giudeţu, acum vreo 4 anişori, căutând prozeliţi. După ce a luat mai multe saluturi de bun venit cu bombeul în partea coccisului, Renga împreună cu unul, Andrei a lui Cârpă de Neanu românesc, mari literaturi de clipe infintezimale s-au pus pe aşteptat dacă s-o împlini sorocul şi pentru ei.

Şi hop, pupăza zbârrr pe o dugheană, Dacian Cioloş, ascultând ruga liberalilor vâlceni îl scurtă de cap pe fostul prefect de Vâlcea, psihologul cu ADN roşu, Cornoiu. Numai că apoi fu ca la Radio Erevan. Adică Cioloş le trase clapa. În loc să înţeleagă Nadolu, luă probabil o rangă în cap şi scrise pe decret, Renga. Cu gândul la Bega sau Benga, benga…

Şi Răducu Drăculescu veni la prefectură, ştiind că cea mai bună sinecură e tot cea de acasă, fie pâine cât de rea tot mai bună e lenea mea, de la Vâlcea. Şi stătu Renga mult, chiar aproape să facă anul, de se întrebau şi liberalii şi pesediştii cu cine pungeştii mei joacă prefectul apolitic, apostazic, apofazic sau aprozaric…?

Până în decembrie Renguţa de Aur jucă şi el la cacealmă, când cu unii când cu alţii, iar după 11 decembrie, îl luă pe Marx în braţe, repetă Internaţionala în gând şi se apucă de pupat botine PSD şi ALDE, spunând că el este cel dintâi aldist regal, om care a mâncat liberali la micul dejun şi că s-a născut cu crezul de stânga de când pupa pietre la Pungeştii de Vaslui.

Ba s-a strecurat şi zvonul că Gutâul l-ar susţine, pe motive simple că e cel mai mare bodomoc contemporan şi se mulează precum argila udă de ploaie.

Numai că, hop, prefectura Vâlcea fu înconjurată de miliţie şi Florian Marinu, gaborul şef de la IPJ l-a scos din bârlogul său pe Renga Pungeşteanu. Ca la ordin, cu ficus şi cârpeneni cu tot, Renga se văzu nevoit să lase scaunul sinecurist lateral şi să caute serviciu şi el prin patrie.

Numai că, şoc, mai rău, decât Pacino, în după amiaza de câine,  Renga se baricadă în Prefectura, strigă Alahul Egbar şi puse la brăcinari, dinamita din dotare, urât mirositoare, şi a  spus că va mitralia pe oricine se va atinge de ficusul prefectural. Că pe el mumă-sa l-a ouat prefect, că are în ADN sinecura şi prescura şi că se va lupta cu Grindeanu pentru această stare de catharsis.

Da, Radu Drăculescu ameninţă cu procese penale şi spune că nu se va lăsa el pradă lui Florian Marinu.

Dar să fim serioşi, i se va găsi şi lui potrivit legii ipocrite, un job de inspector guvernamental, de măsurat dimensiunea pul…pardon, a pietrelor, ţăranilor de la Pungeşti. Poate chiar cu mâna….Nu-i aşa?

Radu Creanga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *