Investiţie de 100 de milioane de euro, 4.000 de locuri de muncă, într-o fabrică de maşini de spălat

Grupul turc Arcelic, proprietarul fabricii Arctic Găieşti, se pregăteşte să demareze lucrările de construcţie a celei de-a doua fabrici din România, la Ulmi, judeţul Dâmboviţa.

Urmează ca primăria să acorde autorizaţia de construcţie, astfel încât producătorul să poată începe lucrările. Lucrările ar putea începe la finele lunii viitoare sau în luna mai, au spus pentru ECONOMICA.NET oficiali ai primăriei Ulmi.

Ieri, în localitatea dâmboviţeană a avut loc o dezbatere publică privind investiţia estimată la aproximativ 100 milioane de euro a celor de la Arcelik, care vor să construiască acolo o fabrică de maşini de spălat rufe şi vase.

„O primă capacitate ar putea fi operaţională în 8-10 luni (de la începerea construcţiei n.red). La finalul investiţiei fabrica ar putea ajunge până la 4.000 de angajaţi”, a declarat Alexandru Oprea,  preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Arctic a depăşit încă din 2015 o producţie de 25 milioane de frigidere fabricate în Găeşti, potrivit datelor transmise de producător.

Cu peste 45 de ani de activitate în România, compania şi-a menţinut de-a lungul timpului poziţia de lider pe piaţa românească de electrocasnice, cu o cotă de piaţă de 35%, devenind unul dintre cei mai importanţi exportatori români. Peste 85% din producţia de la Găeşti este exportată în peste 60 de ţări.

Din 2002, Arçelik a investit în Arctic peste 110 milioane de euro în noi tehnologii, în sisteme moderne de management al producţiei şi în creşterea capacităţii de producţie.

În 2013, Arctic a deschis o nouă linie de producţie şi a extins capacitatea de producţie cu 25% în cadrul fabricii din Găeşti, cu o investiţie de 21,9 milioane de euro.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *