La Horezu (Treapt) se va contrui o fabrică de drone şi componente bionice medicale

Primăria Horezu a concesionat 2000 de metri pătraţi unei mici companii IT din Bucureşti, în zona Treapt, unde ar urma să fie realizate drone şi componente medicale bionice.

„La sfârşitul lunii februarie am fost în teren cu reprezentanţii companiei unde am stabilit perimetrul concesiunii. Va fi o mică fabrică unde se vor realiza drone, atât drone normale cât şi drone care vor fi utilizate de armată. Tot în cadrul fabricii va fi ridicată o altă hală unde se vor realiza componente medicale bionice. Lucrările vor începe în acest an, din discuţiile pe care le-am purtat cu conducerea companiei”, a declarat primarul Nicolae Sărdărescu.

Acesta spune că în zona Treapt are în vedere în acest an o dezvoltare accelerată a investiţiilor, în urma cărora minim 200 de locuri de muncă vor fi create, adăugânud-se deja celor 150 existente, toate în producţie.

„Şi ca să nu fi înţeles greşit, aduc nişte explicaţii în cazul localităţii vecine Măldăreşti. Nu intenţionez un referendum în perioada următoare, dimpotrivă, intenţia mea este de a dezvolta oraşul Horezu la un nivel atractiv economic şi din punct de vedere al locurilor de muncă, astfel încât peste 3 ani, iniţiativă unei mici conurbaţii să vină de la cetăţenii din Măldăreşti. În varianta susţinerii unei fuziuni, impozitele ar rămâne la fel dar ar fi avantaje pentru o nouă localitate care ar depăşi 10.000 de locuitori şi o altă distribuţie a activelor. De exemplu şcoala din Măldăreşti ar putea fi un centru universitar, unde atât cei 58 de studenţi actuali ai Facultăţii de Inginerie plus cei care începând de anul viitor vor urma Facultatea de Ştiinţe Economice ar urma să studieze”, spune Sărdărescu.

În prezent, oraşul Horezu are nu mai puţin de 24 de proiecte în faze diferite de execuţie prin care se urmăreşte dezvoltarea oraşului pe toate axele – economie, turism, infrastructură, centru istoric, parcări, drumuri montane, targetul administraţiei fiind ca în următorii 10 ani să ajungă la stadiul de al treilea municipiu al judeţului.

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *