Costești, una din comunele Vâlcii cu cele mai multe și variate obiective turistice

Cadrul natural mirific completat de peșteri, Parcul Național Buila-Vânturarița, trasee montane și Muzeul Trovanților, unic în Europa, amplaseză Costeștiul, comuna de suflet a Reginei Maria, ca fiind una de excelență, fapt dovedit și de numărul mare de case de vacanță construite aici, dar și de existența a foarte multe pensiuni.

Având o astfel de localitate, primarul Marius Toma Marius Peștereanu spune că are datoria de a o dezvolta și moderniza în atragerea turismului monahal și agroturistic.

”Cu două renumite mănăstiri, Arnota și Bistrița, dar și 10 biserici, putem dezvota un turism monahal, dar și agroturismul ar merge foarte bine, pentru ca avem peisaje minunate, avem trasee montane, unde turiștii se pot relaxa în cadru natural, cu munte, defileul Bistriței, peștera Liliecilor și multe altele. Iar pentru a facilita o dezvoltare rapidă a turismului, noi, administrația publică locală, trebuie sa asigurăm infrastructura ruieră și utilitățile. Am depus la Ministerul Dezvoltării trei proiecte, din care unul pentru modernizarea drumuri de interes local, în lungime de 3,7 km, altul pentru dotarea cu mobilier, calculatoare etc, la școala din Costești și altul pentru modenizarea centrului civic.

Mai avem drumul de legătură cu Bărbătești, proiect prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și vom moderniza parcarea de la Muzeul Trovanților. Un alt important proiect pe care îl vom demara este un sediu pentru Salvamont, la Pietreni, într-o fostă școală, unde va fi un centru de primire, dotat cu paturi, bucătărie și utilități pentru montanieri.”, a declarat primarul din Costești.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *