Un nou „orăşel turistic” se naşte în nordul Vâlcii

În acest moment se elaborează Planul Urbanistic Zonal pentru staţiunea Obârşia Lotrului. Din ceea ce se distinge foarte clar, aici nu va fi aglomerația de la Rânca și se va menține un echilibru între natură și construcții.

„Cert este un lucru. Anul acesta numărul de locuri de cazare de la Obârşia Lotrului se va dubla, am speranţa că pentru sezonul de anul viitor, vor fi cel puţin 600 de locuri de cazare. Cererile de construcţie sunt foarte mari pe ambele maluri ale Lotrului. PUZ-ul în zonă prevede mai multe artere, sunt vreo şase străzi, va exista o geometrie clară a acestei staţiuni. Ideea este ca aici să avem o aşezare permanentă, evident cu specific turistic, majoritatea clădirilor fiind cu specific hotelier. Va funcţiona şi o staţie PECO şi un  market. Da, Obârşia Lotrului va deveni o staţiune, nu pot spune că va fi o a doua Poiana Braşov, dar următorii 5 ani, vor oferi o staţiune cu adevărat frumoasă României”, a spus primarul din Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Acesta spune că există discuţii avansate şi pentru refacerea infrstructurii fostei staţiuni Vidra şi a staţiunii sindicale Voineasa.

Obârşia Lotrului deja capătă autonomie de staţiune turistică cu fiecare lună care trece. Devine cel mai important punct montan, situat la intersecţia dintre DN 7A şi Transalpina. Totodată, Obârşia se întinde la baza unui domeniu schiabil, pe malul celui de-al 3 lac ca mărime din ţara noastră, în apropierea şoselei ce ajunge la cea mai mare altitudine.

AP

5 comments

 • c victoria

  Minunata zonă,si chiar merita sa devina o perlă turistică.sper să vedem realizat acest proiect

 • Cristian Moanta

  Ranca este o mare aiureala… Numai statiune nu se poate numi. A construit fiecare ce a vrut si ce a putut.
  Sa speram ca nu se va repeta nicaieri in alta parte. Zona Obarsiei Lotrului este mult prea frumoasa si trebuie pastrata. Este acolo si un mare hotel abandonat sau care nu a fost finalizat niciodata si care trebuie integrat in noua statiune.

 • Florin

  Dar ceea ce aveti la Voineasa? De ce nu se gandeste nimeni sa valorifice casutele, blocurile , hotelurile care au un amplsament deosebit?

 • Costel

  Buna ziua cum pot sa cocesionez teren.va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *