Ora 1.00: 15.000 de protestatari în faţa Guvernului

Aproximativ 15.000 de persoane s-au adunat marți seară în Piaţa Victoriei pentru a protesta, după ce Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru Graţiere şi OUG pentru modificarea Codurilor Penale, în sedinţa Executivului de marţi seară. Cele două acte normative nu erau pe ordinea de zi publicată pe site-ul Guvernului. Oamenii s-au strâns să protesteze în toate celelalte mari oraşe ale României.

Oamenii spun că nu au de gând să plece din Piaţa Victoriei şi afirmă că nu vor pleca până când nu vor fi ascultaţi. De asemenea, afirmă că se simt trădaţi. „Sperăm că aşa să se uite şi la noi”, a precizat o tănără.

„Nu scăpaţi!”, această strigă protestarii din faţa Guvernului. 

La scurt timp după ce ministrul Justiţiei. Florin Iordache, a anunţat adoptarea Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea codurilor penale, câteva sute de oameni au ajuns în Piaţa Victoriei. Acolo era deja început un protest. Odată cu noul val de manifestanţi, în faţa sediului Guvernului au venit şi jandarmii.

În jurul orei 23:20, în faţa Guvernului se adunaseră câteva mii de protestatari. Poliţia a închis traficul pe strada Lascăr Catargiu, cea care face legătura între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei. Junraliştii aflaţi în clădirea Guvernului au fost blocaţi acolo şi nu mai pot să iasă.

Oamenii au strigat: „Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta!”, „DNA să vină să vă ia!”, „PSD, ciuma roșie!”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, „Abuzul e abuz, OUG refuz!”.

Au început proteste şi în ţară. La Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov sunt deja câteva sute de oameni ieşiţi în centrele oraşelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *