Ordonanţele au fost adoptate. Graţierea dată şi abuzul în funcţie dezincriminat

Ministrul Justitiei Florin Iordache spune ca s-a aprobat proiectul privind gratierea unor pedepse si ca se va pune acentul pe recuperarea prejudiciilor.

Abuzul in serviciu: S-a eliminat punerea in miscare la plangerea prealabila. Cuantumul a ramas in valoare la 200 de mii de lei. Nu va fi nimeni sanctionat sub aceasta suma, dar prejudiciul se va recupera in civil

A doua masura aprobata vizeaza regimul de executare al pedepselor.

Se vor construi trei penitenciare noi.

Al treilea proiect aprobat vizeaza modificarea OUG pentru articolul 296 penal si articolul 135 Cod de procedura penala.

„Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi este vorba de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanță de urgență, am făcut și am pus în concordanță deciziile Curții Constituționale care (…) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament”, a declarat Iordache.

Intrebat de ce aceste proiecte s-au discutat la aceasta ora, Iordache a raspuns ca acum a fost sedinta de guvern si ca era pe odinea de zi. reporterul ii aminteste ca nu este adevarat, ca nu erau pe ordinea de zi. Iordache raspunde agresiv ca numai guvernul isi stabileste prioritatile

Liderul PSD e curat.

Liviu Dragnea, se numara printre marii beneficiari ai ambelor proiecte de ordonanta de urgenta. I se aplica atat gratierea, cat si dezincriminarea partiala a abuzului in serviciu. Proiectul de gratiere prevede ca se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoarea de pana la cinci ani inclusiv, indiferent de modalitatea de executare.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *