Directorul Centrului Neuro Măciuca a fost demis, Parchetul face anchetă în caz

Managerul Centrului de boli psihice Măciuca a fost demis, după ce în presă au apărut imagini cu pacienți legați de pat, informează Digi24.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat, săptămâna trecută, o serie de fotografii în care apăreau bolnavi psihici legați de paturi, cu răni pe faţă sau pe picioare.

 Digi24 a vorbit cu angajați din centru, care au precizat că bolnavii pot fi legați, cu aprobarea medicului. De exemplu, infirmierele au afirmat că se descurcă greu pentru că trebuie să aibă grijă de mulţi bolnavi, însă au infirmat că pacienții ar fi fost legați de pat.

„Păi pe moment când nu suntem acolo, ei se pocnesc, nu suntem lângă ei. (Rep.: Dumneavoastră, personal, de câţi aveţi grijă?) Azi am salonul ăsta şi celălalt”, a declarat o anjatată, sub protecția anonimatului.

Şeful Centrului pentru bolnavi psihic a negat acuzaţiile, precizând că ar fi vorba de o înscenare.

De altfel, încă de luni conducerea Consiliului Judeţean a declarat că se va lăsa cu „sânge pe pereţi”

„Cei vinovaţ pentru situaţia de neimaginat de la Centrul Neuro Măciuca vor plăti pentru că este inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Eu ma zbat cu tot personalul Consiliului Judeţean si al Direcţiei să modernizam spaţiile, am trecut la reevaluarea bolnavilor anul acesta, vrem să reparam acoperişul, să rezolvăm canalizarea să punem bucătăria la punct şi iată, vine acum aceasta situaţie de-a dreptul cumplită în care oameni, pentru că vorbim de oameni, sunt prezentaţi în situaţii incredibile. Nu se poate aşa ceva şi declar foarte clar, chiar daca nu îmi dau seama când sunt făcute pozele, că vinovaţii vor plăti.

În aceste zile se finalizeză ancheta administrativă în ceea ce priveşte şeful de centru care, în opinia mea, este depăşit de evenimente şi vom merge până la destituire şi desfacerea contractului de muncă dacă vom avea elemente în acest sens după ancheta administrativă.

Iar in ceea ce-l priveşte pe domnul Badea (Nicolae Badea, director DGSAPC Vâlcea n.r) care a fost pus în funcţie prin votul consilierilor judeţeni miercuri, în condiţiile legii voi sesiza miercuri, comisia de disciplină. Este inadmisilbilă situația și atât poliția cât și toate organele statului sunt convins că vor pune la dispoziție materiale edificatoare”, spune Rădulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *