Valoarea Exporturilor Oltchim s-a ridicat la peste 91 milioane de euro

Combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a obţinut, în primele nouă luni ale anului 2016, un profit net de 16,15 milioane de lei, faţă de pierderile de 15,77 milioane de lei din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Bursei de Valori Bucureşti.

 „Societatea Oltchim SA a înregistrat, în perioada ianuarie – septembrie 2016, cele mai bune rezultate din activitatea curentă de la intrarea în procedura insolvenţei (fără a lua în considerare influenţa, în anul 2015, a profitului scriptic determinat de anularea datoriilor, conform planului de reorganizare) realizând profit, spre deosebire de perioadele anterioare, când a fost înregistrată pierdere”, se arată în documentul citat de Agerpres.

Rezultatele au fost determinate de creşterea vânzărilor cantitative la toate grupele de produse fabricate, precum şi de continuarea lucrărilor de modernizare şi reparaţii capitale cu efect direct atât în creşterea cantităţilor fabricate, cât şi în privinţa îmbunătăţirii calităţii produselor.

În perioada ianuarie – septembrie 2016, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 555 milioane de lei (echivalentul a 123,7 milioane de euro), în scădere de la 570,5 milioane de lei.

„Cu toate că societatea a crescut cantităţile de produse finite comercializate, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri este mai mică la 9 luni, din cauza scăderii preţurilor de vânzare la produsele petrochimice pe pieţele internaţionale. Oltchim SA realizează 74% din cifra de afaceri pe piaţa intracomunitară şi la export, iar evoluţia preţurilor de vânzare a fost determinată de scăderea preţului petrolului”, au explicat oficialii companiei.

Profitul brut din activitatea curentă a fost de 22,32 milioane de lei (echivalent a 4,9 milioane de euro), faţă de o pierdere de 15,7 milioane de euro anul trecut. Din activitatea instalaţiilor care funcţionează, societatea a avut un profit total de 34,1 milioane lei, însă a raportat o pierdere de 11,8 milioane lei determinată de cheltuielile de conservare a instalaţiilor nefuncţionale de pe Platformele de la Bradu (8,6 milioane lei) şi de la Vâlcea (3,2 milioane lei).

„Vânzările la export şi pe piaţa intracomunitară, în primele nouă luni din 2016, au fost de 91 milioane euro. Importurile şi achiziţiile intracomunitare, în valoare de numai 18 milioane euro, au determinat o balanţă externă pozitivă a societăţii de 73 milioane euro”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *