5 ianuarie, se redeschide sezonul în cea mai modernă staţiune de schi din România

In septembrie 2011 a inceput constructia noului domeniu schiabil VIDRA – TRANSALPINA, domeniu ce se doreste a fi unul dintre cele mai mari si frumoase din tara, in proiect fiind peste 80 de km de partii ce ajung pana la 2100 m altitudine majoritatea in goluri alpine. In martie 2012 a fost inaugurata prima partie de ski, Partia de ski Mioarele, iar in 22 decembrie 2012 s-a deschis oficial acest domeniu schiabial. Pe timpul iernii la Vidra se poate ajunge la ski dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi – Malaia – Voineasa – Vidra- Obarsia Lotrului – vezi harta domenii ski Transalpina sau harta google cu partiile Transalpina Ski Resort de la finalul acestei pagini pagini).

Portiunile din Transalpina: Obarsia Lotrului – Ranca precum si Obarsia Lotrului – Lacul Oasa nu sunt deszapezite iarna. Asadar de la Sebes sau Saliste nu se poate ajunge la partiile Vidra-Transalpina pe traseul Transalpinei: Sebes(Saliste) – Sugag – Lacul Tau – Lacul Oasa – Pasul Tartarau – Obarsia Lotrului – Vidra. In conditii de vreme nu foarte rea se poate ajunge si dinspre Petrosani, dar inainte de a aborda aceasta ruta este recomandat sa sunati la CNADNR pentru a afla daca drumul este deszapezit. De la Sibiu la partia de schi Mioarele, cum mai este numita partia deja inaugurata din domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, sunt 140 km (3 ore), iar de la Valcea la partie 110 km (2.5 ore). Intre Brezoi si Domeniul Schiabil Transalpina drumul este asfaltat si bun in mare parte, mai putin potiunea dintre Voineasa si Lacul Vidra (24 km ) unde asfaltul mai are denivelari si gropi mici pe alocuri.
Gasiti filmata portiunea de drum Voineasa – Transalpina Ski Resort aici .
Portiunea de drum Transalpina Ski Resort – Petrosani o gasiti filmata aici.

Deschiderea Domeniului Schiabil Transalpina sezonul 2017 va avea loc pe data de 05.01.2017

Este recomandat sa aveti la dumneavoastra lanturi pentru masina si neaparat cauciucuri de iarna. Conform informatiilor de aici exista si un autocar Amal Tour care vine din Valcea spre Domeniul schiabil Vidra-Transalpina sambata si duminica. Plecarea este la ora 7 din Autogara Dacos iar intoarcerea este la ora 16. Detalii si rezervari pe site-ul agentiei Amal Tour. Locuri de cazare deocamdata nu sunt in apropierea partiei. Puteti gasi cazare la pensiunile dintre Voineasa si Brezoi si la putinele pensiuni de la Obarsia Lotrului, care sunt cele mai apropiate partiei. La baza partiei sunt disponibile pentru inchiriere schiuri, claparii, snowbord-uri si saniute.

One comment

  • Andreea

    Deci intr-un cuvant, avem un domeniu skiabil nou si frumos, dar nu avem cum sa ajungem la el si nici unde sa ne cazam. Pacat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *