Dumitru Lovin, sau un trofeu pentru un sportiv de cursă lungă

Chiar mă bucură faptul că Dumitru Lovin e în parlament. (Calm, acest articol nu e plătit, ci e scris din simpatie). Simpatia vâlceanului care a avut o satisfacţie atunci când la masa cu semnarea protocolului l-am văzut pe Lovin în grupul ALDE. În grupul de elită al partidului său.

O bucurie pe care am încercat-o şi când îl vedeam pe Coca vorbind sau pe Buican la pupitru Camerei. Spuneam dacă eram cu cineva din afara judeţului, o rosteam aşa cu o mândrie locală „Băi, uite ăsta e din Vâlcea!”.

Lovin are aşa un frumos final de carieră politică, după ce a stat credinicios şi loial lui Ion Cîlea atâţia ani. Şi poate că atunci nu spera că va ajunge vreodată la masă cu cei bogaţi sau în Liga Mare. Să ne înţelegem acum, nu vorbim acum despre simpatii ALDE, PSD sau PNL, etc. Vorbim despre un om autodidact, un sportiv, unul care de multe ori, da, te enervează cu teoriile lui naţionaliste dar le asculţi relaxat.

A fost acuzat de o grămadă de oameni ca fiind un ceauşist, un comunist, un extremist, etc.

Lovin este însă un om care se potriveşte vremurilor de azi îmbinând trecutul său. Este omul care a trăit în cantonamente cu Albert Camus, care a citit cât nu voi reuşi eu în viata asta. Care îţi poate vorbi pe de rost despre Bătălia din Pacific sau despre importanţa politică a lui Richelieu. Acesta e Lovin, de azi deputat de Vâlcea şi, pe care Tăriceanu l-a respectat şi l-a pus exact unde trebuie.

Am încredere că Lovin chiar nu va face de râs judeţul Vâlcea, pentru că mai e ceva, un om atât de adaptabil, cu ochi ageri, care vede imediat detaliul, nu este sortit eşecului. Nu mă credeţi, luaţi-vă la o fugă pe 50 de metri cu Lovin!

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *