Liberal vâlcean: Nu am văzut nicio demisie de onoare la PNL Vâlcea!

‘Am vazut atatea aliante politice de conjuncture, in politica de la noi, incat nu mai ma poate surprinde aproape nimic. Zic aproape, pentru ca observ ca se mai vorbeste de una. Sub dorinta accederii la putere (disimulata mediocru ) si pretextul minunat al reunificarii dreptei liberale, ALDE,este curtat serios ….de PNL.

Este, in opinia mea, penultimul pas pe scara involutiei politice a acestui partid. Este adevarat ca Tariceanu, a fost si este un liberal..cu personalitate. Nu am nimic de zis de ei. PNL la ora asta nu are asa ceva. Dar, sa-ti construiesti discursul electoral si sa reciti aproape un an de zile poezia cu “penalii altora”, cu “schimbarea noastra”, ”despre” demagogia si ipocrizia” lor apoi sa incerci o apropiere, cand poti face o opozitie corecta si onesta, iar promisiunile celorlalti iti ofera munitie din plin (si spun asta cu parere de rau) este peste puterea de intelegere a unui simpatizant al unor valori liberale..

Vreau sa spun ca si eu sunt adeptul unificarii. Dar nu in conditii umilitoare. Pe timp de pace. Cu discutii, consultarea membrilor, etc. Si daca vor toti, nu cu arcanul. Pana la viitoarele alegeri, daca se doreste, se poate face o constructie liberala, cu un candidat liberal la Presedentie. Care poate fi sustinut si de USR si chiar PMP. Daca nu se pot unifica.

La Valcea, in ciuda rezultatelor submodeste, nici o demisie de onoare. Daca liderii nu au onoare, partidul este dezonorat si el. Si simpatizantii…

Nu-mi place chestiunea asta. Si la Valcea sunt PNL-isti inteligenti. Imi doresc doar sa “puna si osul la treaba”… si demnitatea”, pe acelasi nivel. Sa nu se coboare la stadiul de “cireada de vaci”.

Nu este un strigat de deznadejde…nu e treaba mea cine conduce partidul si ce vor face in continuare, n-am beneficiat de 1 leu din activitatea politica, nici nu-mi doresc. Viata merge inainte, cainii latra, caravana trece. De aceea nici nu ma intereseaza un eventual schimb de replici cu “intelectualii “liberali inregimentati…

Astept doar sa se schimbe ceva, vizibil, in bine. Astept fapte. Revenind la subiectul initial: Sper ca aceasta “milogeala”sa se incheie sau sa nu fie decat subiect de presa. Stai unde te-a trimis electoratul si incearca sa-l recuceresti. Schimba garnitura sau ce constati ca nu functioneaza. Vorbiti pe aceeasi limba toti, nu ce va “soptesc”altii .Succes. In ceea ce ma priveste, am facut primul pas, ca sa ma “protejez”, poate pripit, poate nu:am votat PMP.

Mai astept, pentru urmatorul.

Mari Iram

Ps:imi cer scuze Dlui Popescu si ii adresez multumiri (un ziarist pe care recunosc ca il simpatizez ca scris, dar cu care nu m-am intalnit niciodata)..pentru faptul ca i-am folosit spatiul, intr-un interes mai mult personal, decat public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *