Calea lui Traian, deschisă circulaţiei pe 4 benzi la sfârşitul lui septembrie

Calea lui Traian va fi redeschisă total circulaţiei pe cele 4 benzi la sfârşitul lunii septembrie, este de părere primarul Mircia Gutău.

„Am avut o serie de discuţii, chiar şi mai aprinse, cu cei de la firma care execută lucrarea din centrul municipiului. Pot spune că nu este zi în care să nu apară o neconcordanţă cu proiectul şi mereu apare ceva neprevăzut, aşadar. De aceea, întârzierile. Am discutat şi am stabilit ca, la sfârşitul lunii septembrie, circulaţia pe toate cele 4 benzi din centru să fie deschisă. În acest sens, executanţii lucrării îşi vor muta logistica pe Regina Maria, iar pe acea stradă nu va mai fi permisă parcarea. Cu această ocazie, vom avea o fluidizare a traficului”, a spus Gutău.

În inima municipiului Râmnicu Vâlcea, la sfârşitul anului 2013, a demarat proiectul de reamenajare şi sistematizare a centrului oraşului – extinderea spaţiului de promenadă, parcare subterană, pasaj pietonal subteran, o agora în locul fostului parc „La ceas”.  Lucrarea ar fi trebuit să fie încheiată la 31 decembrie 2015. În prezent, stadiul este undeva la 70% şi, din calcule, aceasta ar putea fi încheiată abia în vara anului 2017.

Din păcate, lucrarea se execută în mare parte din bani de la bugetul local, pentru că nu a fost finalizată la timp. Astfel, pentru finalizarea lucrărilor din centrul Râmnicului, ar urma să se plătească de la bugetul local 29.852.750,17 lei, eşalonat pe doi ani, 2016 şi 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *