Sindicaliştii de la Uzinele Sodice Govora susţin că investitorul polonez îşi bate joc de salariaţi

Liderul sindicatului ‘Sodistul’ din Uzinele Sodice Govora, , a declarat marţi, pentru AGERPRES, că investitorul polonez ‘îşi bate joc de salariaţi’ şi că va face toate demersurile pentru a bloca cele 50 de disponibilizări anunţate.

„Azi şi mâine vom avea mai multe runde de discuţii cu patronatul. Nu mi se pare deloc normal ca în preajma sărbătorilor de iarnă 50 de salariaţi să primească un cadou de Crăciun şomajul! Au familii, au copii, este o batjocură a investitorului faţă de salariaţi să anunţi scurt printr-o notificare faptul că de Crăciun 50 de oameni vor fi concediaţi. Sper ca şi mâine să putem discuta cu patronatul pentru a găsi o soluţie de compromis cu acea listă de disponibilizări”, a precizat Mugioiu.

Reprezentanţii grupului polonez CIECH Chemical, proprietarii USG Govora, vor să treacă la concedierea a 50 de angajaţi, după ce, în luna septembrie, alţi 20 de salariaţi au fost disponibilizaţi.

‘După ce a fost depusă notificarea la noi, urmează discuţii între patronatul polonez şi sindicalişti, în vederea evitării concedierilor. În baza discuţiilor, sindicaliştii vor propune soluţii celor din conducerea USG, iar patronatul va fi cel care va lua decizia finală. Notificarea a fost depusă în vederea salvării situaţiei financiare prin care trece societatea’, a declarat Ion Nicolăescu, inspectorul şef al ITM Vâlcea.

Uzinele Sodice Govora sunt cu capital majoritar privat aparţinând concernului polonez CIECH Varşovia. La USG lucrează 750 de salariaţi, din care 562 sunt muncitori calificaţi, 22 necalificaţi şi 166 personal TESA. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *