PRU, în 2020, va avea şi europarlamentari, şi un scor bun la alegerile generale

De ce apreciez PRU? M-au întrebat, recunosc, mulţi amici, ştiindu-mă mai degrabă cosmopolit, şi nu iubitor de ie românească şi brăcinari olteneşti.

Nu pentru că acolo este Florin Brăgău sau un Bogdan Diaconu. De altfel, pe cel din urmă l-am văzut prima dată anul trecut, iar pe Florin l-am cunoscut mai bine în acest an şi pot spune că este un tip de toată isprava.

Nu, PRU este singurul partid care vine cu o ideologie şi nu cu un lider-etichetă.

Dacă facem o retrospectivă a partidelor de după 1990, mai ales a celor care s-au înfiinţat în ultimii 16 ani, vom vedea că majoritatea au fost partide-lider şi nu partide de doctrină.

ApR a fost partidul Meleşcanu. A fost măturat de pe scena politică odată cu fascinanta Românie a lui Costea.

PRM – a fost partidul Vadim, deşi, la început, în anii ’90, avea o doctrină extremistă care a prins la mâncătorii de maghiari. Dar, ulterior, a devenit partidul Vadim Tudor şi a dispărut odată cu perimarea liderului.

PNG – partidul Becali. A dispărut odată cu declinul lui Gigi Becali.

PPDD – partidul Dan Diaconescu sau partidul OTV. A dispărut odată cu fâsâirea liderului şi cu dispariţia pseudo-televiziunilor.

UNPR – partidul Oprea. Se vede pe viu cum acest partid se duce, în aceste zile, în neant.

ALDE – partidul Tăriceanu. Dacă cei care îl conduc acum nu scot în faţă lideri şi doctrine, odată cu declinul liderului, de ALDE se va alege praful.

MP- partidul Traian Băsescu, M10 – partidul Macovei şi exemplele pot continua.

PRU nu este însă partidul-lider, ci partidul de concept, partidul cu ideologie, care are un culoar extrem de vast şi un bazin electoral mai mare, în realitate, decât cele ale PNL şi PSD, partide de ideologie, dar destul de obosite.

Rămâne ca PRU să caute soluţia, cheia frecvenţei de a vorbi cu acest bazin tăcut, de 40%! Asta este cifra unui electorat neconvins, până în acest moment, de nicio formaţiune politică.

PRU poate da lovitura. Nu la aceste alegeri, este prematur să vrea peste noapte să devină Făt-Frumos, dar metodic, cu un algoritm precis, PRU poate capitaliza imagine şi poate capacita electorat. Poate deveni sâmburele care să coalizeze partidele nePNL şi nePSD.

Depinde mult acum de abilitatea lui Florin Brăgău, la Vâlcea, de a avea o echipă puternică, de a fi dur şi precis şi de a munci înzecit în următorii 4 ani.

Pentru că doar aşa, în 2020, PRU va avea şi europarlamentari, nu doar reprezentanţi la Bucureşti.

Mihai IONESCU

4 comments

  • Lynx lynx

    Da, se vede din fotografie ca nu e un partid-lider asa cum spuneti. Presedintele sta in fata, iar fraierii la 5 m mai in spate. Nu, nu se poate compara cu PRM, ALDE sau PSD. Mai ales ca presedintele PRU nici nu a facut parte din PSD. Deloc!

  • AnaPaul

    Deranjez,chiar are dreptate Lynx!Un partid plin de PSD’işti!!Suntem sătuli de acest partid!!Vrem o schimbare reala!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *