La Lungeşti, Tiberiu Costea se luptă cu Kremlinul Local

În Lungeşti a început campania electorală. O confruntare între tipul charismatic, edilul Costea, omul care reprezintă viitorul şi o grupare conservatoare, o frescă socială a socialismului de tip moscovit, o adunare eterogenă încremenită în trecut.

Simţind os de ros pe seama unui populism ieftin, consilierii majoritari, care nici ei nu mai ştiu câte partide au schimbat, simţind că Tibi Costea este pe cale de a se înrădăcina în scaunul de edil, au trecut la sabotarea oricărui proiect de dezvoltare a localităţii.

Săptămâna trecută s-a consumat episodul din Las Fierbinţi, dar pe mulaj de Vâlcea, unde susţinătorii ambelor tabere, cea a primarului şi cea a consilierilor, au venit la circ, o şedinţă extraordinară de votat bugetul.

Scenele au fost de un umor crucial, un scandal şi o retorică atât de populistă, de parcă îl vedeam pe Ion Iliescu în conflictul cu Raţiu şi Câmpeanu de acum 26 de ani. Nu a contat nimic pentru consilierii ostili primarului, adică niciun respect pentru faptul că Tibi Costea a reuşit să producă un excedent bugetar de 32 de miliarde de lei. „Costea nu trebuie să câştige alegerile. Trebuie linşat, tăiat, sabotat, torturat”, parcă ăsta a fost ordinul secret al consilierilor locali.

Viitorul şi trecutul se luptă azi la Lungeşti, o Vâlcea socialistă, un produs relicvă şi un viitor modern. Sperăm că viitorul va decide, în cele din urmă, în confruntarea cu tovarăşii de tip moscovit.

primar lungesti„Imaginaţi-vă ce este în sufletul meu, ce este în inima mea, imaginaţi-vă ce chin înseamnă fiecare şedinţă pentru mine. Îi aveţi în faţa dumneavoastră pe domnii consilieri care, vedeţi bine, la sumele pe care am reuşit să le aduc în localitate, au rămas muţi (…) Întrebarea mea este alta. De ce toată lumea e mulţumită că, la finale anului 2015, Primăria comunei Lungeşti este cu zero datorii, este cu toate dările la zi către dumneavoastră? (…) Sunt, într-adevăr, sume de care şi eu am fost puţin speriat. Am făcut decontări la finele anului 2015 pe care nu puteam să cred că le voi face vreodată. Nici cei de la Finanţe nu au fost atât de încrezători că vom reuşi ca, pe data de 31 decembrie a anului trecut, să facem o plată de peste 22 de miliarde lei vechi. În data de 28 decembrie eram în cabinetul ministrului Dâncu, semnam un contract pe canalizare de 110 miliarde lei. Stimaţi cetăţeni, am consumat şi o să consum combustibil cu Loganul Primăriei, pentru că acel Logan a consumat 150 milioane de lei vechi şi am adus cel puţin 4 milioane de euro până acum, în comună”, spunea primarul din Lungeşti cetăţenilor din sală.

Dar asta nu a contat pentru gruparea teleghidată în a distruge viitorul acestei comune doar de dragul de a-l înlătura, sub orice formă, pe Costea de la primărie.

Bugetul a fost votat. Consilierii au ales ca primăria să aibă bani de indigo, gumă de şters, bolduri şi lipici. Raţia de benzină trebuia să fie ca pe vremea lui Ceauşescu. Calculatoare?? Ce sunt alea? Nişte invenţii diabolice din viitor….

Iliescu a învins de data asta. La Lungeşti. Sperăm că doar până în vară.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *