Senzaţional! Poliţia vâlceană a destructurat o reţea periculoasă de hoţi de găini!

„Poliţia scrie lucruri trăznite”, probabil aşa s-ar numi acest ciclu de comunicate de presă ale IPJ Vâlcea, în care ba nu ştiu cine e prins cu 200 de kg de cărbune, ba nu ştiu cine are câteva vreascuri în maşină, ba nu ştiu ce şofer a respirat strâmb în fiolă, ba nu ştiu cine transporta vreo 50 de kile de gogoşari în furgonetă. De parcă ai spune că suntem într-un oraş unde singurele infracţiuni sunt mersul pe bicicletă cu mâinile la spate şi scuipatul cojilor de seminţe pe geam.

Iată că în acest ciclu se înscrie şi un mare comunicat de presă semnat de IPJ Vâlcea – la care eu, unul, am râs – cu privire la destructurarea celei mai mari bande de …..

gaini” În perioada octombrie – noiembrie 2015, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi cu privire la 8 furturi de păsări comise în  cartierele Copăcelu – Căzăneşti din municipiu.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea persoanele bănuite de comiterea infracţiunilor. Este vorba de 11 persoane, 8 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 17- 35 de ani, din comuna Buneşti, comuna Vlădeşti şi municipiul Râmnicu Vâlcea.

Aceştia, constituindu-se  în grupuri diferite, au comis cele opt fapte penale de furt calificat înregistrate cu autori neidentificaţi prin care s-a cauzat un prejudiciu de 4.200 lei.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi sub aspectul comiterii infracţiuni de furt calificat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

P.S. Dacă vă spunem că celelalte comunicate priveau controlul a trei paznici de sereleuri, putem respira uşuraţi, suntem apăraţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *