Therme Călimăneşti au dus staţiunea vâlceană în Top 10 Naţional

Călimăneştiul a fost deja aşezat pe harta turismului din România, iar administraţia locală a demonstrat, deci, că şi balneologia poate fi un vector al acestui segment. Un vector care aduce nobleţe, eleganţă şi bun gust.

Călimăneştiul, în doar trei ani, a făcut un salt uriaş, de la staţiunea subvenţionaţilor la una din destinaţiile preferate de cei care vor un sejur sau un week-end în perla din Defileul Oltului.

Calim2Pentru că, o avea el, Bucureştiul, „Thermele lui”, dar, la Călimăneşti, thermele au existat de mai bine de 2000 de ani, de când romanii au construit cetatea Arutelei. Numai că thermele de azi au fost refăcute, iar staţiunea vâlceană are deja primul complex de agrement termal de top 10, urmând ca în acest an să îl aibă şi pe al doilea.

Da, aşa e, Călimăneştiul, în 2016, pleacă la drum turistic cu două Aqua-Park-uri, la poale de munte, aducând Valea Oltului în zona destinaţiilor de excelenţă.

Cu două parcuri superb amenajate, cu croaziere pe râul Olt, cu aleea de cură prin pădurea Căciulatei, cu două Complexe de tip „Therme”, staţiunea noastră este deja vârf de lance balnear în România. Iar, dacă mai adăugăm aici Munţii Coziei, 4 mănăstiri de patrimoniu, din care două sunt ctitorii voievodale, nu mai rămâne de spus decât „Come to Călimăneşti!” să vedeţi cel mai mare Canion din România, Defileul Oltului, ruinele Arutelei etc.

Thermele din Călimăneşti au zece piscine, atât în interior, cât şi în exterior, tobogane, bazine pentru copii, toate pe malul bătrânului Olt, acolo unde romanii construiseră primele terme.  Şi nu se stă la rând şi nici nu miroase a clor şi nu sunt preţuri de fiţe, apropo.

calim3„Am zis întotdeauna că turismul, la Călimăneşti, nu este valorificat la maximum. Toată lumea spunea că trebuie să ne comparăm cu Sinaia. Deşi suntem total diferite ca locaţii. Călimăneştiul, dacă vrea un model, acela este Karlovy Vary, dar pus la munte, cu multă apă termală sub. Uite că balneologia nu este Cenuşăreasa turismului, ci este completarea benefică a acestuia”, spune Florinel Constantinescu.

Administraţia spune că mai sunt multe de făcut. Reabilitarea completă a străzii care traversează de la nord la sud oraşul-staţiune, plantarea unor arbori cu multă culoare, de genul cireşilor japonezi, reamenajarea intersecţiilor şi, evident, cât mai mulţi investitori invitaţi să construiască aici, la Călimăneşti.

Dacă în doi ani Călimăneştiul a sărit în Top 10, înseamnă că, în următorii 4 ani, vom asista la o adevărată minune a Vâlcii.

Mihai IONESCU

5 comments

  • ileana

    Ce ma bucur ca au pus reclama asta! Rusine, rusine managerilo din aceasta unitate! Spun acest lucru din cunostinta de cauza! Sa delatiez putin! Suntem sa spunem cilenti fideli al acestui nou Cozia AquaPark si in ziua de 31 decembrie am avut surpriza neplacuta sa nu fim primiti, pe motiv ca nu suntem cazati in aceasta unitate! Am vrut sa facem rezervare din 25octombrie dar ca in Romania eram obligati sa luam pachet cu masa de Revelion. Ar fi multe de spus, dar ma opresc aici! Sper ca acest mesaj sa ajunga in ochi cui trebuie! Inca o data RUSINICA!

  • razvan S.

    Foarte frumos, dar nu e mai frumos ca therme-ul pe care il are bucurestiul :))

  • Oana

    In august 2017, pe langa aglomeratie era si apa din bazine f murdara cu resturi de fecale mai ales in bazinele pt copii. Drept urmare, a doua zi au inceput sa se simta rau (voma, dureri de burta etc) 3 din 5 copii cu care am fost acolo. Intr-un cuvant….nu recomad copiilor , pacat de toata investitia daca pleci cu di ferite boli de acolo.

  • Nimeni

    Nu recomand,
    Nu inteleg de ce exagereaza cu reclama de nota 10. In Bucuresti este plin cu flori, mult spatiu, chiar te simti ca in tariile cu standard mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *