Goleştii Vâlcii – Pivotul economic şi rezidenţial al judeţului

Goleştii. Atunci când intri într-o casă frumoasă, te întâmpină un living elegant. Acesta este Goleştiul. Că vii pe drumul vechi al Argeşului, căzut, plin de gropi, că vei veni dinspre autostradă, gazda primă este aşezarea Goleştilor. Una dintre comunele care va juca, economic, cel mai important rol într-o Vâlce dezvoltată.

Pentru că, peste cinci ani doar, judeţul nostru va conta, centrul de greutate se va muta fix pe axa Budeşti – Milcoiu – Goleşti. Drumul de intrare va cunoaşte, astfel, dealurile frumoase ale comunei situate, aşa cum am mai scris, ca o gardă regală a oraşului nostru.

Comuna „oţetarului” în toamnele frumoase, a prunelor multicolore în vară, a iernilor blânde, acesta este Goleştiul la Poienţia, la Popeşti, la Blidari. Este o combinaţie de Muntenie şi Oltenie. Aici, oamenii au altceva, un fel de aristocraţie metropolitană, o jovialitate sudică, dar şi o responsabilitate ardelenească, amintind de faptul că, printre veneticii de acum trei sute de ani, erau şi moţii oieri care s-au scurs, în transhumanţă, la sud de Carpaţi.

Dar ca această localitate să arate ca un mic orăşel, la est de Râmnicu Vâlcea, o suburbie în care să fugi de agitaţia oraşului, primăria ştie că trebuie să o pună la punct, să o transforme într-o oază impecabilă din punctul de vedere al infrastructurii. Şi cum se poate face asta? Prin fonduri europene, pentru că aşteptarea strictă, doar a fondurilor guvernamentale, nu dă roade. În această perioadă, primarul din Goleşti, Gheorghe Şerban, a format deja o echipă care include specialişti în proiecte europene. “Sunt oameni din Craiova, care au expertiză în domeniu, cu ei lucrez la un proiect  prin care să atragem bani europeni, pentru a dimensiona investiţiile în infrastructura din localitate”.

În acest sens, s-a lucrat la portofoliul necesar pentru respectarea şi includerea în vederea obţinerii unui punctaj bun, pentru asfaltarea a altor aproape 10 kilometri de drumuri din Goleşti. Acest proiect deja a fost depus.

primar golesti“Pregătim un nou proiect de asfaltare a drumurilor, pe o lungime de 10 kilometri. Avem alături de noi persoane pregătite în acest sens. Ne dorim să obţinem punctajul maxim, pentru ca acest proiect să fie eligibil. Nu e atât de simplu să atragem fondurile necesare pentru această investiţie, iar oamenii trebuie să înţeleagă acest lucru! Sunt nişte norme pe care trebuie să le îndeplinim. Pentru a avea şanse de reuşită, trebuie să facem alegerile potrivite. Mai exact, drumurile vizate să aibă legătură cu un drum judeţean sau unul naţional, în zonă să se regăsească o biserică, monumente istorice, un cimitir, o şcoală”, a explicat primarul din Goleşti.

Dar, pentru Goleşti, perspectivele sunt bune, criteriile pot fi îndeplinite, având în vedere rolul de pivot pe care îl va juca această localitate în perspectiva autostrăzii. Nu trebuie omisă latura turistică. Aşadar, la finalul celor cinci ani de proiecte implementate de administraţia din Goleşti, se poate spune foarte clar că, la est de Râmnicu Vâlcea, localitatea păstorită de Şerban va fi atât cartierul de est, liniştit al Râmnicului, ecologic şi relaxant, dar şi un pivot economic pe calea celui mai important culoar de tranzit al României. De la Goleşti şi până la viitoarea autostradă vor fi doar 1o kilometri.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *