Se află în studiu realizarea legăturii Platformei Chimice cu autostrada Sibiu-Piteşti

O veste bună vine din sectorul autostrăzi. În prezent, se lucrează la realizarea unei noi artere cu patru benzi, care să facă legătura cu autostrada Sibiu – Piteşti, dinspre platforma chimică.

Varianta cea mai sigură până acum este o ramificaţie din zona străzii Râureni, pe locul fostei gropi de gunoi. Această nouă stradă va avea patru benzi şi va traversa râul Olt, şi apoi va urma un traseu care să iasă la PECO Boromir. Noua stradă va avea în jur de 8 km. .

Costurile de proiectare şi execuţie vor fi suportate din fonduri europene, în cadrul poiectului „Varianta de ocolire a Municipiului Râmnicu Vâlcea”, cu titulatura drum de legătură Platforma Râureni – Budeşti.

De la PECO Boromir se va continua drumul expres spre Tigveni, pentru joncţiunea cu varianta 1 sau 2 a autostrăzii Sibiu -Piteşti. În acest fel, USG, Oltchim, CET, Vilmar, ICSI vor avea directă legătură cu autostrada.

Mai există în studiu şi posibilitatea lărgirii la patru benzi a variantei din prezent, care merge pe lângă Pasajul Boromir, în vecinătatea Ambient şi urcă barajul. Ambele variante vor fi analizate şi se va alege varianta cu costurile cele mai mici.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *