Cristian Buican: La rectificare 63 % din fonduri PSD, 29 % PNL, 8 % PC şi independenţi

         Birou Parlamentar

Deputat Cristian Buican

Comunicat de presă

Cristian Buican consideră că rectificarea bugetară demonstrează faptul că Liviu Dragnea ipocrit

Rectificarea bugetară făcută de Executiv în această săptămână confirmă faptul că Vâlcea a fost uitată de către guvernanţi, nefiind rezolvată nici măcar una din marile probleme ale judeţului. Mai mult decât atât, rectificarea în cauză demonstrează, fără echivoc, faptul că PSD nu este interesat de judeţ şi că Liviu Dragnea este ipocrit.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican este de părere că acuzele lui Liviu Dragnea de acum câteva săptămâni, conform cărora „Consiliul Judeţean Vâlcea a alocat fonduri pe criterii politice” nu sunt reale, tactica noului preşedinte PSD fiind aceea de a arunca cu noroi în reprezentanţii PNL, în încercarea sa de a ascunde faptul că metoda alocărilor fondurilor pe criterii politice este una exclusiv PSD-istă. În acest sens, proaspăta rectificare bugetară în care doar 22 de localităţi din Vâlcea, majoritatea conduse de edili sociali-democraţi, au primit fonduri suplimentare, în condiţiile în care necesarul este mult mai mare, este mai mult decât sugestivă. Conform listei oficiale, din cele 22 de localităţi, 15 sunt conduse de primari reprezentând Partidul Social Democrat, 5  localităţi de primari ai Partidului Naţional Liberal, o localitate cu un primar al Partidului Conservator şi o localitate cu un primar independent. Procentual, alocarea indică  faptul că 63 % din fonduri au fost distribuite PSD, 29 % PNL, 8 % PC şi independenti.

Deputatul Cristian Buican consideră că printr-un artificiu de calcul injust şi neconform cu necesităţile comunităţilor, doar 22 de localităţi din judeţ primesc bani la această rectificare, iar Consiliul Judeţean Vâlcea se numără printre judeţele cu cele mai mici fonduri alocate în anul 2015, contrar realităţii care ne plasează printre cei mai buni plătitori de taxe şi impozite din România. În urma oricărei analize obiective se poate observa că  Guvernul României alocă fonduri pe criterii politice, neţinând cont de necesităţile comunităţilor.

„Liviu Dragnea este cel mai mare ipocrit, iar rectificarea de acum confirmă acest lucru. Acum câteva săptămâni, la Vâlcea, nu mai putea de problemele judeţului acuzând CJ Vâlcea că alocă fonduri pe criterii politice, iar acum nu numai că nu a rezolvat niciuna din marile probleme ale Vâlcii, dar alocă fonduri preponderent localităţilor conduse de PSD. Oricum, suma primită la această rectificare este infimă faţă de necesităţi. De ce la această rectificare nu s-au putut da bani pentru pârtia de schi, pentru disponibilizaţii de la Oltchim, pentru DN7D, pentru proiectele pe PNDL, dacă din punct de vedere fiscal avem încasări neaşteptate?” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *