Sculptorii francezi s-au întors la Măciuca

În doi, trei ani, comuna Măciuca va deveni una dintre cele mai atrăgătoare din toate punctele de vedere. Infrastructura se pune la punct, economia se dezvoltă, turismul de agrement dar şi cel cultural, de asemenea. „În ceea ce priveşte infrastructura, s-au introdus 19 km de conducte pentru sistemul de alimentare cu apă, iar după ce se va face verificarea presiunii şi spălarea conductelor, se vor face branşamentele. Am fost primiţi în ADI APA Vâlcea, iar săptămâna viitoare se vor supune la vot cererile noastre privind întregirea sistemului de apă şi canalizare în toată comuna, investiţie în valoare de 4,7 milioane de euro. Acum se lucrează la decopertarea si amenajarea parcului din localitate unde vor fi expuse lucrările de sculptură executate de către sculptorii francezi, anul trecut în tabăra de sculptură. S-au întors o parte dintre sculptorii francezi special pentru a-şi instala lucrările pe dealul pensiunii, unde va fi parcul.”, a declarat primarul Nicolae Văduva.

 

Delegaţia care va pleca în Franţa va vizita şi parlamentul francez

 
Edilul va pleca pe 28 iulie, împreună cu o delegatie din Măciuca din care face parte senatorul Dan Niţu, consilierii locali şi alte persoane într-o vizită în Franţa, în localitatea înfrăţită, Chevannes – Changy, unde vor avea loc întâlniri, socializări, discuţii privind schimburile social-culturale. „Din Măciuca va pleca o delegaţie în Franţa, delegaţie formată din consilierii locali, domnul senator Dan Niţu, precum şi primaruldin Fârtăţeşti, care se va deplasa cu noi în vederea realizării unei înfrăţiri cu o localitate franceză.

Timp de opt zile vom schimba impresii, vor avea loc discuţii pe diferite teme, după care vom vizita Parisul şi parlamentul francez.”, a mai spus Nicolae Văduva.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *