Aproape 10% din locuintele din municipiu sunt incluse pe lista de risc seismic

Aproximativ 3.200 de locuinţe din cele 29.500 ale municipiului Râmnicu Vâlcea sunt incluse pe lista de risc seismic, fiind situate în 33 de blocuri expertizate tehnic ca având nevoie de consolidări, potrivit datelor comunicate joi de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ.
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat la Prefectura Vâlcea un set de măsuri care trebuie luate în cazul producerii de cutremure, menţionând totuşi că zona judeţului nu se află în zonă de risc cum este Vrancea sau mai nou Galaţi.
Totodată, în cazul producerii unor cutremure, a fost prezentată şi o hartă a blocurile din Râmnicu Vâlcea care ar trebui consolidate.
În Râmnicu Vâlcea sunt 33 de blocuri de locuinţe care au fost expertizate tehnic şi au nevoie de consolidare. Acestea totalizează un  număr de aproape 3.200 de locuinţe dintr-un total de 29.500 câte sunt în municipiu. Firmele de asigurări refuză să încheie pentru acestea poliţe care să acopere riscul în cazul unor cutremure de pământ.
Din cele 33 de blocuri, trei sunt situate în Zona 1 Mai, două pe fosta stradă Ana Ipătescu, actualmente General Magheru, în Zona Centrală sunt două, un bloc pe strada Cozia, în Cartierul Ostroveni alte opt, şapte în Cartierul Nord, şapte în Cartierul Traian şi trei blocuri de locuinţe în Zăvoi.
De asemenea, două blocuri din această listă, construite în 1967 şi 1969, se află în grupele a doua şi a treia de risc seismic.
La Râmnicu Vâlcea bulinele roşii nu au fost afişate pe blocuri deoarece legea spune că acest gen de avertisment se aplică doar pe clădirile construite înainte de 1940.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *