O fabrică de brichete se inaugurează in comuna Sutesti

O fabrică de brichete urmează a fi inaugurată în comuna Suțești, acesta fiind al doilea agent economic care apare în acest an în localitate.

„Este o investiție care înseamnă locuri de munca, are utilitate pentru că foarte mulți cetățeni au centrale termice care folosesc acest combustibil. Și nu doar in Suțești. Pentru localitățile din jur înseamnă foarte mult, evitarea unor drumuri spre centrele comerciale. Da, este al doilea agent economic care în 2019 dezvolta afaceri aici, după ce in retailer va deschide un nou spatiu in Vâlcea. Și de ce? Așteptăm cat mai multi investitori la Suțești. Noi că primărie vom investi în toată gama de utilități mă refer la extinderi de apa, canalizare, asfalt”, spune edilul Carmen Lisandru

Înființarea unei fabrici de brichete si peleți din paie și rumeguș, dar și alte resturi vegetale este o idee de afaceri ce poate fi pusă în practică în zonele rurale în care se găsesc exploatații agricole de dimensiuni medii sau mari, în cadrul cărorora paiele reprezintă un produs secundar lipsit de valoare economică. De asemenea, linia de producție a brichetelor și peleților poate fi amplasată și în vecinătatea exploatațiilor forestiere, rumegușul fiind de asemenea o materie primă importantă pentru această afacere.

Comuna Sutești se afla in zona periurbană a municipiului Drăgășani, pe DN 67B, drum care leagă județele Argeș de Gorj, traversând zona de sud a Vâlcii.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *