Doi tineri din Vaideeni, campioni ai Supravieţurii în Munţii Căpăţânii

Doi tineri din Vaideeni au câştigat concursul de supravieţuire în Munţii Căpăţânii, organizat de Clubul Close Combat România.

Astfel timp de 3 zile, în munţii din Vaideeni, au fost prezenţi concurenţi concursului „International Survival”, concurs aflat la 5-a ediţie.

Trofeul celor 2 tineri vâlceni, a propulsat România pe primul loc, locul 2 revenind Olandei iar Bulgaria a completat podiumul.

„A fost extraordinar. Au fost 34 de concurenţi care s-au luptat pentru a fi campionii acestei ediţii. Probele au fost spectaculoase. Concurenţii din cele 7 ţări au tratat totul cu seriozitate, ambiţie şi inteligenţă, de ce nu, pentru că ultima proba care combina îndemânarea cu logica a făcut diferenţa. Evident, show-ul total a fost realizat de proba cu noroi. Concurenţii au avut o mlaştina, cu apa şi nămol până la bazin, de unde trebuiau să scoată greutăţi, fără a ieşi din perimetru. Ce mai, doar dinţii li se vedeau, pentru că se împiedicau. O probă gustată de toată lumea”, spune organizatorul ediţiei, Dan Dumitru.

De altfel probele au combinat elemente de orientare, de îndemânare, de prim ajutor, , de logică. Un concurs educativ, după cum declară organizatorii.

Printre probe s-au numărat salvarea unui om de la înec din Lacul Balota, primul ajutor, coborârea în rapel, orientarea în munte, scoaterea unui om captiv într-un tub transversal. Au mai fost probe de mânuire a arcului, puncte de SOS, prin incendiere unor repere.

„Am stabilit cu Primăria din Vaideeni, un parteneriat pe viaţă aş spune, astfel, toate ediţiile care vor urma de acum înainte se vor desfăşura. Locaţia este extraordinară, deja Olanda a anunţat că va participa cu 2 echipe anul viitor iar pakistanezii abia aşteaptă ediţia următoare. Este o zonă superbă, atmosfera, localnicii, totul este la superlativ”, a mai adăugat Dumitru.

Membrii clubului au rămas şi în această săptămână pentru a monta o cruce înaltă de 7 metri, în punctul „Tribunalul Haiducilor”, la 1700 de metri altitudine. O cruce luminată care se va vedea din  toate direcţiile, din Horezu şi de pe Vârful Romani.

Liviu POPESCU

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *